Χειμωνιάζει και άλλο το σκηνικό του καιρού – Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Πέμπτη από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Χειμωνιάζει και άλλο το σκηνικό του καιρού, με νέα σοβαρή επιδείνωση από το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από αργά το βράδυ της Πέμπτης ο καιρός θα επιδεινωθεί κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από δυνατούς ανέμους.

Χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα αναμένεται να είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, με εξαίρεση κάποιες τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη και στα δυτικά.

Από αργά το βράδυ της Πέμπτης, όμως, και κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται μία επιδείνωση, αρκετά σοβαρή, του καιρού, στα δυτικά και βορειοδυτικά. Έτσι, αναμένονται έντονες καταιγίδες σε συνδυασμό με σφοδρούς νοτιάδες που θα πνέουν και ο κ. Αρναούτογλου συνιστά προσοχή.

Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη στις περιοχές που το βράδυ θα έχουν ξαστεριά, όπως η ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου αναμένεται ο υδράργυρος να πέσει στους -3 το πρωί της Πέμπτης.

Βροχερός θα ξεκινήσει και την Παρασκευή ο καιρός. Η κακοκαιρία θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά και οι βροχές θα είναι έντονες στα βορειοδυτικά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα 7-8 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα της Παρασκευής αλλά η δυτική Ελλάδα θα εξακολουθήσει για αρκετές ημέρες να δέχεται και το Σάββατο, την Κυριακή αλλά και την Δευτέρα μεγάλα ύψη βροχής και χρειάζεται προσοχή.

Το σκηνικό του καιρού από Δευτέρα θα θυμίζει περισσότερο χειμώνα από την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και αναμένονται να κάνουν την εμφάνιση τους τα χιόνια στην ορεινή Ήπειρο, ορεινή δυτική Θεσσαλία, την ορεινή βορειοδυτική Στερεά και την ορεινή Πελοπόννησο.