Βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα σταματήσουν αναμένονται σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινά τμήματα.

Δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 8 μποφόρ και προοδευτική εξασθένηση, ενώ πολύ αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται αρχικά βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν στα περισσότερα τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 3 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 14 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19-21 βαθμούς Κελσίου. Πάντως σταδιακά η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και από τις βραδινές ώρες στο Αιγαίοι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα επίπεδα 5 έως 6 μποφόρ τοπικά.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στην Αττική περιμένουμε βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας