Πυρκαγιές σε οικίες-Κάηκαν 16 άνθρωποι σε ένα μήνα προσπαθώντας να ζεσταθούν.

Τα νούμερα σοκάρουν. Ανθρώπινες τραγωδίες σε καθημερινή βάση… Τα επίσημα στοιχεία από την πυροσβεστική για τους θανάτους ανθρώπων που οφείλονται σε πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στα σπίτια τους στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν θέρμανση αποτυπώνουν το μέγεθος του εγκλήματος…

Είναι τα δραματικά αποτελέσματα μιας εγκληματικής πολιτικής που έχει μετατρέψει το αγαθό της ενέργειας σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πυροσβεστικής το διάστημα 20 Νοεμβρίου με 20 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 16 θάνατοι από φωτιές σε διαμερίσματα με πιθανότερη αιτία εκδήλωσης των πυρκαγιών τα θερμαντικά μέσα που χρησιμοποιούσαν…

Τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, ενώ στον τραγικό απολογισμό των θυμάτων περιλαμβάνονται και τα δύο παιδιά 12 και 13 ετών στο Καματερό που κάηκαν στο δωμάτιο όπου κοιμόντουσαν όταν ξέσπασε φωτιά από την ξυλόσομπα.  Μόνο την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Φτωχοί άνθρωποι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν θέρμανση στο σπίτι τους… Επιστρατεύουν μαγκάλια, ξυλόσομπες και άλλα μέσα προηγούμενων δεκαετιών και αιώνων για να αντιμετωπίσουν το κρύο και …συναντούν το θάνατο.

Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά για ρεύμα και φυσικό αέριο. Οι λογαριασμοί έχουν αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και το 200%! Αυτές είναι οι συνέπειες μιας εγκληματικής πολιτικής που απελευθέρωσε τις τιμές της ενέργειας που όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και σήμερα στέλνει στο λαό το λογαριασμό της …πράσινης μετάβασης.

Πυρκαγιές σε οικίες - Κάηκαν 16 άνθρωποι σε ένα μήνα προσπαθώντας να ζεσταθούν

Πηγη:imerodromos.gr