Πυρκαγιά στο Κολοράντο: Έσβησε από χιόνι.

Οι πυρκαγιές οι οποίες κατέστρεψαν «σ’ ένα ανοιγοκλείσιμο του ματιού» ολόκληρες συνοικίες στην πολιτεία Κολοράντο στην αμερικανική Δύση, όδευαν να σβήσουν χθες Παρασκευή, καθώς σημειώνονταν χιονόπτωσης στις τελευταίες εστίες.

Τουλάχιστον 500 σπίτια απανθρακώθηκαν και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Τζάρεντ Πόλις, που χαρακτήρισε «θαύμα» το γεγονός αυτό. Το εύρος της καταστροφής είναι απίστευτο: αεροφωτογραφίες δείχνουν ολόκληρα τετράγωνα να έχουν μετατραπεί σε σωρούς από στάχτες που καπνίζουν. Η συγκεκριμένη φωτιά, αντίθετα με προηγούμενες, χτύπησε πόλεις, όχι μόνο αγροτικές και δασικές περιοχές.

Εντυπωσιακές φλόγες έσχιζαν τον ουρανό, ενισχυμένες από σφοδρές ριπές ανέμων, ταχύτητας ως και 160 χιλιομέτρων την ώρα, την Πέμπτη. Θεωρείται ότι η φωτιά προκλήθηκε εξαιτίας της πτώσης ηλεκτροφόρων καλωδίων σε ξηρή βλάστηση. Ο αριθμός των κατοικιών που καταστράφηκαν δεν είναι ακόμη γνωστός. Ο σερίφης της κομητείας Μπόλντερ, ο Τζο Πέλι, εκτίμησε χθες Παρασκευή ότι είναι περισσότερα από 500 και πρόσθεσε πως δεν θα τον «εξέπληττε» αν αποδειχθεί πως είναι «πάνω από 1.000».

Χθες Παρασκευή οι στάχτες αυτών των καταστροφικών πυρκαγιών καλύφθηκαν από το χιόνι που έπεσε, δημιουργώντας εντυπωσιακή αντίθεση με τις εικόνες κόλασης της προηγουμένης. Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία είχε προχωρήσει στην έκδοση έκτακτου προειδοποιητικού δελτίου για την ορεινή δυτική πολιτεία, καθώς προέβλεπε θύελλα με έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις τις επόμενες ημέρες.

Πυρκαγιά στο Κολοράντο: Έσβησε από χιόνι

Πηγη:ethnos.gr