Από την ερχόμενη Παρασκευή και σταδιακά, η ανοιξιάτικη φάση του καιρού των τελευταίων ημερών φτάνει στο τέλος της – Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Αλλάζει ο καιρός σταδιακά σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Μπορεί να περνάμε κάτι από… αλκυονίδες ημέρες, όμως ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, προειδοποιεί πως από την Παρασκευή έρχεται επιδείνωση του καιρού με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά.

Με τοπικές ομίχλες αρκετά πυκνές κατά τόπους θα ξεκινήσει η Τετάρτη (5/1) από την Αττική και μέχρι την κεντρική και βόρεια χώρα. Συννεφιές θα επικρατήσουν στη δυτική Ελλάδα οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα αρκετά πυκνές. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά κυρίως λίγο πριν το μεσημέρι στις νοτιοδυτικές περιοχές και στα πιο δυτικά και νότια τμήματα της Κρήτης. Το ίδιο δεν αποκλείεται να συμβεί και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας μετά τις τοπικές ομίχλες το πρωί θα έχει ηλιοφάνεια.

Στην Αττική, τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν ομίχλες τοπικά πυκνές ενώ αυξημένη αναμένεται να είναι και η υγρασία. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με ομίχλες ωστόσο γρήγορα θα διαλυθούν και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Την ημέρα των Θεοφάνιων τοπικές συννεφιές αναμένονται στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας καθώς και σε Θεσσαλία, Ήπειρό και σε περιοχές της Μακεδονίας. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει στη βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και τη δυτική – νοτιοδυτική χώρα και στα Δωδεκάνησα.