Αποστρατεύθηκε ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αιγαίου, Παναγιώτης Κοτρίδης. Αποστρατεύθηκε ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αιγαίου Παναγιώτης ΚοτρίδηςΤο Ανώτατο Συμβούλιο έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, δύο γνώριμους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους αρχιπυράρχους Βασίλειο Κοκμοτό, και τον μέχρι πρότινος Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου Παναγιώτη Κοτρίδη.

Με βάση, λοιπόν, τις κρίσεις, με το βαθμό του Αρχιπυράρχου αποστρατεύεται ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου, Παναγιώτης Κοτρίδης. Σίγουρα, η απώλειά του θα είναι μεγάλη, καθώς στο διάστημα που βρισκόταν στα ηνία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των νησιών μας, έχει παρουσιάσει σπουδαίο έργο, ενώ ξεχωρίζει για το ήθος και τον χαρακτήρα του. Αλλά κυρίως ως έναν άνθρωπο που έβαζε τον επαγγελματισμό, την ομαδική δουλειά και τη συναδελφικότητα πάνω από όλα.

Ο κ. Κοτρίδης είχε πλούσιο βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία σε υπηρεσιακό επίπεδο, γεγονός σημαντικό για τα δεδομένα της περιοχής μας και τη διαχείριση των δύσκολων περιστατικών λόγω νησιωτικότητας.

Αποχαιρετά με Πλούσιο Βιογραφικό

Διοικητής στο Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, ενώ παλαιότερα υπηρέτησε ως διοικητής στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων στην Αττική. Στο παρελθόν ήταν διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, προϊστάμενος στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπυρόσβεσης του ΕΣΚΕ στην Αθήνα, διοικητής της 79ης σειράς Δόκιμων Πυροσβεστών και υποδιοικητή της 78ης σειρά Δόκιμων Πυροσβεστών.

Έχει γεννηθεί στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη σχολή Ανθυποπυραγών το 1996. Επίσης , ήταν γιος του παλιού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Μπάμπη Κοτρίδη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ο αντικαταστάτης του, οποίος αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Ο Αρχιπύραρχος αποχαιρετά και ευχαριστεί όλους τους φορείς που βοήθησαν στο δύσκολο έργο της πυροσβεστικής όλα αυτά τα χρόνια.

Μια υπέροχη διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Μια διαδρομή με εναλλαγές έντονων συναισθημάτων. Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να φτάσω υγειής μέχρι εδώ.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη στην οικογένεια μου, που με υπομονή και πολλές αντοχές με στήριζε καταφέρνοντας να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία τα μεγάλα διαστήματα που απουσίαζα.
Πάντα έλεγα ότι δεν έχει σημασία τι σύνταξη θα βγάλεις,αλλά πόσες φορές θα πας να την πάρεις και πολύ περισσότερο όταν θα φύγεις να σε θυμούνται με αγάπη.
Το μεγαλύτερο παράσημο που έχω πάρει, είναι η αγάπη του κόσμου και η εκτίμηση των συναδέλφων απ΄ όλες τις περιοχές που υπηρέτησα, αποκτώντας πολλούς φίλους και αδελφούς, γνωρίζοντας ότι παντού θα υπάρχει μια πόρτα ανοιχτεί για εμένα.
Πιστεύω ότι τίμησα τη στολή μου, βάζοντας κι εγώ το λιθαράκι μου στην Πυροσβεστική οικογένεια.
Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους που με ενέπνευσα,(αλλά και κάποιους που ήταν παραδείγματα προς αποφυγή). Eνα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους και φίλους που με στήριξαν και ήταν φύλακες άγγελοι στο πλευρό μου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνεργαστήκαμε σε όλα τα επίπεδα.
Θα είμαι πάντα δίπλα σας, προσφέροντας ως πολίτης πλέον όπου μπορώ.
Καλή επιτυχία και δύναμη στη νέα ηγεσία και τους νεοπροαχθέντες συναδέλφους, σημειώνει ο κος Κοτρίδης.
Πηγη:cyclades24.gr