Τα παιδιά “μαθαίνουν” το επάγγελμα του πυροσβέστη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΡΥΦΙΛΙΑΣ – ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Το προσωπικό και η Διεύθυνση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) PantaΚΔΑΠ στην Κυπαρισσία, ευχαριστούν θερμά το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαιτέρως το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Κυπαρισσίας, για την αποδοχή στο κάλεσμά μας προκειμένου να παραδίδουν σειρά περιοδικών μαθημάτων εντός της δομής μας.

Η σημασία του προγράμματος μας «Γνώρισε το Επάγγελμά μου» κάνει γνωστό στα παιδιά διάφορα επαγγέλματα και κυρίως την χρησιμότητα πολλών εξ’ αυτών για την αρμονική λειτουργία της κοινωνίας, αλλά και την ασφάλεια ανθρώπων, ζώων, περιουσιών, καθώς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ομάδα Πυροσβεστών, μέσω των μαθημάτων αυτών, κάνουν γνωστό στα παιδιά το επάγγελμα του/της πυροσβέστη/έστριας, αλλά παράλληλα εκπαιδεύουν τα παιδιά να προστατεύουν και να προστατεύονται από φαινόμενα τα οποία προκαλούν καταστροφές και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπους, ζώα και περιβάλλον.

Επιπλέον, γίνονται αναφορές για τα εργαλεία και τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και μέτρα πρόληψης και άμεσης επέμβασης των πυροσβεστών σε κατάσβεση δασικών περιοχών, σπιτιών, εργοστασίων, εύφλεκτων υλικών, τροχαίων ατυχημάτων, κ.ά.

gargalianoionline.gr