Καιρός: Λασποβροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας – Πότε θα επιστρέψει η άνοιξη- Πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο, Σάββατο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σήμερα, ο καιρός αναμένεται ήπιος με ζέστη, αλλά από αύριο προβλέπονται βροχές, αφρικανική σκόνη και πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο, η άνοιξη θα γυρίσει ξανά από τη Μεγάλη Τετάρτη.

Επιδείνωση

Αναλυτικότερα, η επιδείνωση του καιρού θα γίνει αισθητή από το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό νότια της Ιταλίας και βόρεια της Αφρικής θα φέρει βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες και θα σηκώσει αφρικανική σκόνη η οποία θα επηρεάσει τη νότια, την κεντρική και την ανατολική επικράτεια.

Μάλιστα, η μεταφορά της σκόνης θα φέρει μέχρι και «περιορισμό της οριζόντιας ορατότητας» το Σαββατοκύριακο».

Το δεύτερο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι η «βουτιά» της θερμοκρασίας καθώς «Κυριακή και Μεγάλη Δευτέρα ενδέχεται να μην ξεπερνά τους 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «από αύριο Σάββατο μας τα χαλάει ο καιρός από το απόγευμα, έρχονται λασποβροχές αλλά πιο βαρύς θα είναι ο καιρός την Κυριακή και τη Μεγάλη Δευτέρα στην κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ θα έχουμε και χιόνια στα ψηλά βουνά στην ηπειρωτική χώρα».