Το καλοκαίρι τα πιτσιρίκια μετράνε τα μπάνια στη θάλασσα ή τα παγωτά που τρώνε κάθε μέρα. Στην Πυροσβεστική μετράνε πυρκαγιές. Κάθε μέρα έχουμε κατά μέσο όρο 30 εστίες φωτιάς στην ελληνική επικράτεια. Μερικές φορές τα περιστατικά πυρκαγιών ξεπερνάνε τα 80. Η κλιματική κρίση έχει κάνει το πρόβλημα να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Και λύση ακόμα δεν έχουμε.

Αυτό που έχουμε είναι η πρωτιά στην Ευρώπη σε δριμύτητα πυρκαγιών (18.522,7 καμμένα στρέμματα ανά κάθε μεγάλη πυρκαγιά), ενώ είμαστε και αυτοί που ‘σπάνε’ κάθε χρόνο το αρνητικό ρεκόρ μεγάλων δασικών πυρκαγιών (οι 4.4 έγιναν 30)

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ;

Επειδή, όπως φαίνεται, δεν μπορούμε να βάλουμε την -κραυγαλέα- ανάγκη που υπάρχει να αποκτήσουμε τους τρόπους, πάνω από τα ‘εγώ’ ή τα ‘φταις εσύ’ ή τη ριζωμένη ανάγκη του Έλληνα να δοκιμάσει ό,τι όριο υπάρχει ‘μπόσικο’ -δεδομένης της έλλειψης ελέγχου και της ατιμωρησίας.

Το Magazine προσπάθησε να ανακαλύψει σε τι κατάσταση είμαστε φέτος, σε επίπεδο πυροπροστασίας, με τη φετινή αντιπυρική περίοδο να έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα του Μαΐου. Άρα, θεωρητικά όλα θα έπρεπε να είναι έτοιμα εκείνη την ημέρα.

Ενόψει λοιπόν, του καλοκαιριού η Ελλάδα πήρε ένα μεγάλο κονδύλι από την ΕΕ για οχήματα, εγκαταστάσεις κλπ (όχι για προσωπικό), με τις πληροφορίες να θέλουν την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να δώσει «τα περισσότερα χρήματα όλων των εποχών», για να μη ζήσουμε ό,τι τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ