Συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, πραγματοποίησε στις 24/06/2022 ο Πρόεδρος του Σωματείου της ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π, Ευάγγελος-Άγγελος Τσουκαλάς, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., Γεώργιο Γουρδουράκο και τα μέλη του προεδρείου της, Αθανάσιο Κορμπύλα και Σταύρο Δουζένη. Παρών στη συζήτηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας της πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με τον Πρόεδρό της ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π να τονίζει:

α) την επιτακτική ανάγκη για νέα προκήρυξη, προκειμένου να καλυφθούν τα οργανικά κενά του Πυροσβεστικού Σώματος και β) το δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη ΚΑΘΕ Εποχικού Πυροσβέστη, ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΚΙΑΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

Ο κ. Στυλιανίδης, έδειξε ότι συμμερίζεται τον αγώνα μας για επαγγελματική αποκατάσταση στο Π.Σ., αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρουμε στην κοινωνία κάθε Αντιπυρική Περίοδο. Παράλληλα, δήλωσε ότι κανείς Εποχικός Πυροσβέστης δεν θα μείνει εκτός της απορρόφησης από το Π.Σ., τονίζοντας ότι τα ηλικιακά κριτήρια στην προκήρυξη που γίνεται προσπάθεια να βγει εντός του έτους, θα είναι πολύ μεγαλύτερα από εκείνα της Ε.ΜΟ.Δ.Ε.

Από τη μεριά του και ο κ. Παπαγεωργίου, ως διατελέσας Αρχηγός του Π.Σ. δήλωσε ότι στηρίζει στα δίκαια αιτήματά της ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π.

Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος, μαζί όμως θα τον ανεβούμε και μαζί θα δικαιωθούμε!