Νέα αναζωπύρωση, στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας στη μεγάλη φωτιά, που καίει από το πρωί του Σαββάτου τη νότια Λέσβο και τις περιοχές Βρίσας, Βατερών και Σταυρού, σημειώθηκε πριν από λίγο σε δύο μέτωπα, λόγω της ενίσχυσης των βορείων ανέμων.

Στην περιοχή σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Πανάγο Κουφέλο, πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ με αποτέλεσμα η φωτιά να φουντώσει στην περιοχή Ρογκάδα στο σημείο που ξεκίνησε και βορειοδυτικά της Βρίσας σε αρκετή απόσταση όμως από τον οικισμό.
Μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας, και από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν δύο ελικοπτερα, ένα αεροπλάνο, ενώ οι αρχές αναμένουν περισσότερα εναέρια μέσα, με τον αντιδήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ανδρέα Αξή.

Αξιοσημείωτη είναι η συνδρομή και η προσπάθεια όλων των υπηρεσιών και πολιτών της Λέσβου. Δύο υδροφόρες έστειλε ο Δήμος Μυτιλήνης, νεαροί κτηνοτρόφοι με τα αγροτικά τους έρχονται από χτες το πρωί να βοηθήσουν, οι πυροσβέστες, οι υπάλληλοι του Δήμου Δυτικής Λέσβου και οι εθελοντές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Πυρκαγιά στη Λέβσο - Νέα αναζωπύρωση στη μεγάλη φωτιά σε δύο μέτωπα

stonisi.gr