158 δασικές πυρκαγιές κλήθηκε να επέμβει την τελευταία εβδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα.

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας ενημέρωσης για τις δασικές πυρκαγιές και τα καιρικά φαινόμενα, ενώ ανέφερε πως σε πολλές περιπτώσεις η έναρξη αυτών των πυρκαγιών προκλήθηκε και από την έντονη κεραυνική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στον Ελλαδικό χώρο τις τελευταίες ημέρες.

«Παραμένουμε όλοι προσεκτικοί, ιδίως στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένεται να εκδηλωθούν καιρικά φαινόμενα. Αναζητούμε οδηγίες αυτοπροστασίας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Με απλές κινήσεις μπορούμε να προστατευτούμε», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός και προσέθεσε: «Δεν ξεχνάμε, επίσης, ότι ακόμη βρισκόμαστε εντός της αντιπυρικής περιόδου και είναι δεδομένο ότι δασικές πυρκαγιές θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται. Συνεπώς, το Πυροσβεστικό Σώμα εξακολουθεί να παραμένει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τους».

Τέλος ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι η κυριότερη αιτία εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών είναι η ανθρώπινή αμέλεια και υπογράμμισε: «Πρέπει όλοι μας να επιδεικνύουμε πολλή προσοχή. Είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης, είναι ζήτημα προστασίας του εαυτού μας, των γύρω μας, του περιβάλλοντος».