Πολλοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι αναφέρουν ότι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Παναμά βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα σχεδόν μια εβδομάδα μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε αμπάρι φορτίου.

Την πυρκαγιά που ξέσπασε στο TSS Pearl ανέφερε για πρώτη φορά το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας την περασμένη Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, καθώς το πλοίο βρισκόταν περίπου 123 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμένα Τζιζάν.

Και τα 25 μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το πλοίο με την βοήθεια παραπλεόντων πλοίων και σκαφών.

Η ιαπωνική NYK Line αναφέρει ότι το οχηματαγωγό πλοίο της Orion Leader διέσωσε οκτώ μέλη του πληρώματος λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα το πρωί της 6ης Οκτωβρίου, αφού έλαβε κλήση κινδύνου σχετικά με ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είχε πάρει φωτιά.

Το Orion Leader μετέφερε τους ναυτικούς στο φορτηγό φορτηγό St. Dimitrios, το οποίο επίσης συμμετείχε στη διάσωση. Η NYK μοιράστηκε την παρακάτω εικόνα του πλοίου. Η εταιρεία συμβούλων διαχείρισης ατυχημάτων WK Webster ανέφερε σήμερα ότι κατανοεί ότι το πλοίο βυθίστηκε περίπου 186 μίλια (300 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά του Πορτ Σουδάν και πολλά κοντέινερ επέπλεαν κοντά στην τοποθεσία.

Η βάση δεδομένων Equasis δείχνει ότι το TSS Pearl ανήκει στη Rafidain Shipping και διαχειρίζεται η Tehama Shipping Services, με την έδρα και των δύο να είναι στο Ντουμπάι.

Το περιστατικό προστίθεται στον ολοένα αυξανόμενο κατάλογο των πυρκαγιών σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ο κλάδος συνεχίζει να προσπαθεί να καταπολεμήσει. Σε πολλές περιπτώσεις, φταίει το φορτίο.

e-nautilia.gr