Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο Βοιωτίας και ενημέρωση για το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας που έκαναν οι Γερμανοί Ναζί με την Σφαγή των 223 Διστομιτών στις 10 Ιουνίου 1944, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 180 σπουδαστές και σπουδάστριες Σχολών της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα την αποστολή αποτελούσαν 180 άτομα εκ των οποίων 18 Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί που η έδρα της σχολής τους είναι στην Κηφισιά και 162 Δόκιμοι Πυροσβέστες που φοιτούν στην Πυροσβεστική Ακαδημία στην Πτολεμαϊδα. Αυτήν την εποχή όλοι βρίσκονται στο στρατόπεδο του Στρατού Ξηράς στον Αυλώνα για δίμηνη στρατιωτική εκπαίδευση.

Οι σπουδαστές παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την ξενάγηση και το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την Σφαγή και έκαναν ερωτήσεις για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων. Όπως είπε στέλεχος της αποστολής η εισαγωγή στις πυροσβεστικές Σχολές , που είναι 4ετούς φοίτησης, γίνεται με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και όλοι και όλες είναι πολύ καλοί σπουδαστές- έχουν βαθμό εισαγωγής από 17.500 μονάδες και πάνω!

ertnews.gr

Σπουδαστές και σπουδάστριες Σχολών της Πυροσβεστικής στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο