Την είσοδό του στο λιμάνι της Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα το πρώτο πλωτό σκάφος της πυροσβεστικής, που θα αποτελέσει μέσο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και διασώσεως από θαλάσσης.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κατάσβεση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει τον περασμένο Φεβρουάριο σε κρουαζιερόπλοιο ανοικτά της Κέρκυρας, το αίτημα των τοπικών αρχών για ένα πλωτό πυροσβεστικό έγινε πραγματικότητα και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης, ήταν παρόν για να το καταγράψει.

Πολλά προβλήματα με σκάφη έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια με πιο πρόσφατο το περίεργο περιστατικό της φωτιάς που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο στην μαρίνα των Γουβιών.

Το πυροσβεστικό σκάφος χαιρετίστηκε από τους κατοίκους του δήμου Β. Κέρκυρας στο λιμάνι Ημερολιάς Κασσιόπης. Ο Δήμαρχος Β. Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης

τόνισε ότι ξεπεράστηκε ο σκόπελος των αρμοδιοτήτων και το σκάφος εντάσσεται σε έναν οργανισμό κοινής χρήσεως από την πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία και τον Δήμο, ακόμη και για τον καθαρισμό των παραλιών, από μόλυνση ή απορρίμματα.

Το σκάφος με ονομασία “Έκτορας Γιαλοψός- ΙΜΙΑ 1996”, προς τιμή του Κερκυραίου πλοιάρχου που έπεσε στα Ίμια το 1996, κατασκευάστηκε σε μηχανοστάσιο στην Κέρκυρα με συγχρηματοδότηση από την Πολιτική προστασία. Στο ταχύπλοο τοποθετήθηκε μηχανή πυροσβέσεως, που αντλεί θαλάσσιο νερό και το ρίχνει με μάνικα σε μεγάλη απόσταση.

Όπως επισημάνθηκε το σκάφος δεν θα ενεργεί μόνο στην θάλασσα, αλλά και στις απρόσιτες από ξηράς παραλίες του νησιού, όπου μπορεί να εκδηλωθούν φωτιές και η πρόσβαση από εδάφους είναι αδύνατη. Επίσης, θα προσφέρει ακόμη και πρώτες βοήθειες, καθώς θα είναι σε λειτουργία επί 24ώρου βάσεως.

ertnews.gr