Η εσκεμμένη πρόκληση πυρκαγιάς, μέσα σε σχολική αίθουσα, αποτέλεσε την αιτία που την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου δεν λειτούργησε το 2ο Δημοτικό σχολείο Σοφάδων.

Οι πληροφορίες του KarditsaLive.Net αναφέρουν ότι περί τις 19:30 το απόγευμα της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου, έγινε αντιληπτός καπνός που έβγαινε από αίθουσα στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Αμέσως ενημερώθηκε τόσο ο διευθυντής όσο και η Πυροσβεστική που έσπευσε άμεσα και κατάφερε να περιορίσει την φωτιά χωρίς να προκληθούν μεγάλες ζημιές.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι δράστες συγκέντρωσαν και περιέλουσαν με οινόπνευμα βιβλία και στη συνέχεια τους έβαλαν φωτιά, ενώ βρέθηκαν και ανθρώπινες ακαθαρσίες επάνω στην έδρα. Το ευτύχημα είναι ότι η παρέμβαση της Πυροσβεστικής δεν επέτρεψε να επεκταθεί η φωτιά σε θρανία και άλλα εύφλεκτα υλικά, κάτι που θα έβαζε σε κίνδυνο ολόκληρο το κτίριο.

Ο Δήμος με απόφαση του κράτησε σήμερα (20/1) κλειστό το σχολείο, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος από στάχτες και να απολυμανθεί, πριν ξαναμπούν τα παιδιά στην αίθουσα.

Από την Αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη η αναζήτηση των δραστών, ενώ η διεύθυνση του σχολείου εκκίνησε την προβλεπόμενη νομική διαδικασία.