Παρουσία μελών, φίλων αλλά και εκπροσώπων του α΄και του β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης έκοψε, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Δημήτρης Μπριόλας, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει η Π.Υ. με τους εθελοντές πυροσβέστες και επεσήμανε την ανάγκη τα κλιμάκια να εξοπλιστούν με μικρά μεν αλλά ευέλικτα δε οχήματα όπως αυτά που βοήθησαν αποτελεσματικά στην κατάσβεση της φωτιάς στα Βατερά. Ευχήθηκε δε, το 2023 να είναι για όλους μια καλή χρονιά, χωρίς φωτιές.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Φραντζέσκος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Μυτιλήνης θα παραχωρήσει τους προσεχείς μήνες στο Πυροσβεστικό Εθελοντικό Κλιμάκιο ένα νέο αυτοκίνητο με δυνατότητες εκχιονισμού και κατάσβεσης πυρκαγιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου Γιάννης Ξανθούλης, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Πλωμαρίου Μαραγγέλλης Μανώλης καθώς και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Σταμάτης Μαλέλλης.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία παρέστη επίσης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λέσβου – Λήμνου, Παναγιώτης Κυπριωτέλλης.

ertnews.gr