Αυστραλία: 40 δασικές πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Νέα Νότια Ουαλία.

Οι πυροσβέστες παλεύουν για την κατάσβεση 40 δασικών πυρκαγιών σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία, όπου και διαμένει το 1/3 των Αυστραλών, με την προσπάθεια κατάσβεσης να γίνεται τόσο με επίγεια μέσα, όσο και με αεροσκάφη.

Μία φωτιά κοντά στο Μαντγκί και σε απόσταση μεγαλύτερη των 250 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Σίδνεϊ, έχει θέσει την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού. Τα συνεργεία πυρόσβεσης παρότρυναν τους κατοίκους να βρουν ασφαλή καταφύγια στην περιοχή, καθώς ήταν αργά πλέον για να την εγκαταλείψουν.

Συνολικοί περιορισμοί για τις φωτιές έχουν τώρα επιβληθεί σε πολλές περιοχές κατά μήκος του μεγαλύτερου μέρους της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενώ 35 δημόσια σχολεία, τα περισσότερα από αυτά σε περιοχές της ενδοχώρας έκλεισαν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

«Αν αρχίσει μία φωτιά να κατακαίει υπό τις δύσκολες αυτές συνθήκες… (θα είναι ) δυσκολότερο για τους πυροσβέστες μας να τη θέσουν υπό έλεγχο, ενώ μια τέτοια φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα, ιδιαίτερα στα βοσκοτόπια», δήλωσε στο ABC η Άνγκελα Μπάρφορντ, αξιωματικός επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγροτικών Πυρκαγιών στη Νέα Νότια Ουαλία.

Ξηρές καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν κατά μήκος της ανατολικής Νέας Νότιας Ουαλίας, προκαλώντας συνθήκες κεραυνών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέες φωτιές, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ οι ίδιες καιρικές συνθήκες είναι πιθανό να διατηρηθούν μέχρι την Τετάρτη.

protothema.gr