Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 4 το μεσημέρι όταν κάποια χόρτα που βρισκόταν στην περίφραξη της εγκατάστασης τυλίχθηκαν στις φλόγες και λόγω των δυνατών ανέμων επεκτάθηκαν προς το χώρο του πρώην ΧΑΔΑ της Ιεράπετρας που βρίσκεται δίπλα.

Στο σημείο βρέθηκαν 5 οχήματα και άνδρες της ΠΥ Ιεράπετρας οι οποίοι χρειάστηκαν περίπου μια ώρα μέχρι να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες ενώ 2 οχήματα παρέμειναν στο σημείο και μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την ΠΥ Ιεράπετρας η φωτιά ενδέχεται να ξεκίνησε από επεξεργασμένη πυρήνα η οποία υπερθερμάνθηκε και δημιούργησε «καύτρες» που γρήγορα μεταφέρθηκαν από τον άνεμο και ξεκίνησαν τις εστίες φωτιάς.

Ένα άλλο ενδεχόμενο το οποίο μεταφέρουν στο Ράδιο Λασίθι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού είναι πως ίσως υπήρξε κάποια βλάβη στα φουγάρα ή στο εσωτερικό της επιχείρησης με αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στα βίντεο που παρουσιάζει το Ράδιο Λασίθι, να μην βγαίνει ο συνηθισμένος λευκός καπνός με τη χαρακτηριστική δυσωσμία, αλλά ένας σκούρος πυκνότερος καπνός με πολύ πιο έντονη μυρωδιά τον οποίο έβλεπαν για πρώτη φορά.

Σε κάθε περίπτωση για το περιστατικό έχει ξεκινήσει προανάκριση από την ΠΥ Ιεράπετρας η οποία συλλέγει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Το σημερινό περιστατικό όπως μαθαίνουμε θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρό και για το λόγο αυτό έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές όπως και η Εισαγγελία Λασιθίου.

radiolasithi.gr