Το Fire Dragon «εκπαιδεύει» τους πυροσβέστες στο Λασίθι. Οι Πυροσβέστες του νομού Λασιθίου εκπαιδεύονται στη συμπεριφορά της φωτιάς σε κλειστούς χώρους & Διαδικασίες έρευνας διάσωσης με την παρουσία του αυτοκινούμενου εξομοιωτή “Fire Dragon” του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το “Fire Dragon” προσφέρει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να εκπαιδευτούν – εξοικειωθούν με τον πλήρη ατομικό εξοπλισμό τους σε ρεαλιστικές συνθήκες πυρκαγιάς που προσομοιάζει αστικούς κλειστούς χώρους. Ειδικότερα καλούνται να εφαρμόσουν επικαιροποιημένες τεχνικές πυρόσβεσης σε περιβάλλον με πραγματικές εστίες, υψηλές θερμοκρασίες και σχεδόν μηδενική ορατότητα και παράλληλα να εξασκηθούν στις ενέργειες έρευνας και διάσωσης θύματος, μετά από την παρακολούθηση ενός ιδιαίτερα εμπλουτισμένου θεωρητικού μέρους, από κατάλληλα καταρτισμένους εκπαιδευτές.

Ο αυτοκινούμενου εξομοιωτή “Fire Dragon” θα βρίσκετε στο νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Ιεράπετρας από της 15/5/23 έως 19/5/23 και θα εκπαιδεύσει 100 πυροσβέστες.

cna.gr