Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον κοιτώνα σχολείου στην Γουιάνα, μετέδωσε σήμερα Δευτέρα (22/05) το AFP επικαλούμενο αξιωματούχο της νοτιοαμερικανικής αυτής πόλης. Ο κοιτώνας βρίσκεται στην πόλη Μαχντία της κεντρικής Γουιάνας, μιας πόλης με ορυχεία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γουιάνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της μικρής αυτής χώρας Ιρφάν Αλί είχε κάνει λόγο για «μεγάλη καταστροφή» μιλώντας από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τζόρτζταουν όπου περίμενε την άφιξη βοήθειας.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο σχολείο που φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών, σύμφωνα με τον σύμβουλο ασφαλείας Τζέραλντ Γουβεία. Είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να υποθέσουμε τι μπορεί να το προκάλεσε.

Σύμφωνα με το AP, η τοπική εφημερίδα Stabroek News ανέφερε ότι η φωτιά ξέσπασε σε κοιτώνα κοριτσιών και ότι ο κακός καιρός ήταν μια πρόκληση για όσους ανταποκρίθηκαν στην έκτακτη ανάγκη αεροπορικώς.

Η βουλευτής της αντιπολίτευσης Λούις ζήτησε μια εις βάθος έρευνα. «Πρέπει να καταλάβουμε πώς συνέβη αυτό το πιο φρικτό και θανατηφόρο περιστατικό και να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε μια τέτοια τραγωδία να μην επαναληφθεί στο μέλλον», είπε.