Η μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην Άλασσα που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (06/08) βρίσκεται εκτός ελέγχου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς Σπιτάλι και Απεσιά.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για περιορισμό της, ενώ το έργο τους δυσκολεύει λόγω ανέμων που εναλλάσσουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν 12 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανόμενων των δύο Ιορδανικών, ωστόσο η κρισιμότητα της κατάστασης επιστρατεύει το Ιορδανικό ελικόπτερο MI 26, το μεγαλύτερο εν ενεργεία στον κόσμο.

Στην πυρκαγιά κατευθύνεται και ο Αρχιπύραρχος κ. Ν. Λογγίνος, ενώ για τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης ανταποκρίθηκε και ο Διευθυντής κ. Δημήτρης Κατσίφλης.

*Εικόνα από KitasWeather

Στις επίγειες δυνάμεις εργάζονται 10 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προστίθενται άλλα δύο από την επαρχία Λεμεσού. Επιπρόσθετα μετακινούνται δυνάμεις από Λευκωσία ΕΜΑΚ για κάλυψη της πόλης της Λεμεσού.

*Εικόνα από KitasWeather

Την επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην Άλασσα υποστηρίζουν στην κατάσβεση, πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών, την Υπηρεσία Θήρας, προωθητής γαιών και βυτιοφόρα από Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού.

Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Κορφή και προστατεύονται τρεις μεμονωμένες κατοικίες, ενώ η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα απομάκρυνε άτομο με κινητικά προβλήματα από οικία.

Κλειστοί δρόμοι στην επαρχία Λεμεσού λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην επαρχία Λεμεσού, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση τμήμα του δρόμου Παλώδιας – Καλού Χωριού, από την Παλώδια μέχρι το ύψος του χωριού Αψιού.

Παράλληλα κλειστός παραμένει και ο δρόμος Κορφής – Απεσιάς.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Καλούνται επίσης να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των αστυνομικών.