Μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε αρκετές περιοχές της χώρας συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς συνολικά τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν 209 νέες ενάρξεις πυρκαγιών.

Πέμπτη ημέρα πύρινου ολέθρου στον νομό Έβρου. Οι εστίες είναι διάσπαρτες κατά μήκος όλων των χωριών δυτικά του νομού Έβρου. Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στα μέτωπα της Δαδιάς, εκεί όπου 18 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά- εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι.

Υποβασταζόμενοι ηλικιωμένοι , οικογένειες με μικρά παιδιά αποβιβάζονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που απεγκλωβίστηκαν από Μεσήμβρια και Δίκελλα και μεταφέρθηκαν με σκάφη του λιμενικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Δύσκολη ήταν η νύχτα και στο χωριό Λευκίμμη.

Πρωτόγνωρη και απόκοσμη η εικόνα στην Εγνατία οδό Κομοτηνής –Αλεξανδρούπολης. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα, καθώς οι καπνοί δεν επέτρεπαν τη διέλευση των οχημάτων.

Χωρίς ρεύμα ήταν για δεύτερη ημέρα το νησί της Σαμοθράκης, καθώς η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη κατέστρεψε τις δύο βασικές γραμμές Μέσης Τάσης, που τροφοδοτούν τις υποβρύχιες γραμμές που δίνουν ρεύμα στο νησί.

Μάχη χωρίς τέλος στα πύρινα μέτωπα της Ροδόπης , στη Νέα Σάντα, Μαρώνεια, Γρατινή, Μέγα Πιστό, Μίσχο και στα ορεινά του Δήμου Αρριανών.

ertnews.gr