Μάχες με επικίνδυνες φωτιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το πρωί, με τις Αρχές να πραγματοποιούν εκκενώσεις σε δεκάδες χωριά σε Αρκαδία, Αργολίδα, Αχαΐα και Ηλεία.

Οι ισχυροί άνεμοι έντασης ακόμα και 9 μποφόρ ενισχύουν τα πύρινα μέτωπα και δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από οικισμούς προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια ενώ στην Μυρτιά Ηλείας ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του ενώ βοηθούσε στο έργο της κατάσβεσης τη φωτιάς που πλησίαζε το χωριό.

Εκκενώνονται οι περιοχές Μαζαράκι Αχαΐας, Πρόδρομο Ηλείας, Σιμόπουλο Ηλείας, Σκλίβα Ηλείας, Βουλιαγμένη Ηλείας και Καλό Παιδί Ηλείας λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι των παραπάνω οικισμών ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να απομακρυνθούν από αυτούς και να κατευθυνθούν προς Πύργο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαζαράκι, Πρόδρομος, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό Παιδί και Λαγανάς απομακρυνθείτε προς Πύργο».

Πυρκαγιές: Σε πύρινο κλοιό η Πελοπόννησος – Συνεχείς εντολές εκκένωσης οικισμών Πυρκαγιές: Σε πύρινο κλοιό η Πελοπόννησος – Συνεχείς εντολές εκκένωσης οικισμών Πυρκαγιές: Σε πύρινο κλοιό η Πελοπόννησος – Συνεχείς εντολές εκκένωσης οικισμών