Καταστροφική πυρκαγιά κατακαίει αυτή την ώρα τεράστια δασική εκτάση στη Σιέρρα Νεβάδα της Καλιφόρνιας με τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά το άλσος του Εθνικού Πάρκου της περιοχής, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου General Sherman.

Οι πυροσβέστες έχουν στήσει επιχείρηση αναχαίτισης της φωτιάς από το σημείο, προκειμένου να διασώσουν το γιγαντιαίων διαστάσεων κωνοφόρο δέντρο.

Όπως πληροφορεί η Guardian, μέλη του πυροσβεστικού σώματος έχουν τυλίξει μία ανθεκτική στις φλόγες «κουβέρτα» κατασκευασμένη από αλουμίνιο στη βάση του δέντρου.

Αυτό το δάσος αποτελείται από περίπου 2.000 σεκόγιες, από κωνοφόρα δέντρα δηλαδή που η διάρκεια ζωής τους ξεπερνά τα 1.000 έτη. Το δέντρο General Sherman είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο με ύψος που αγγίζει τα 84 μέτρα., σύμφωνα με την Υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου.

Οι γιγάντιες σεκόγιες προσαρμόζονται στη φωτιά, καθώς μπορεί να τις βοηθήσει να ευδοκιμήσουν απελευθερώνοντας σπόρους από τους κώνους τους και έτσι να δημιουργηθούν νέα δέντρα. Ωστόσο, η ένταση των πυρκαγιών έχει αντίθετα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου πέρυσι κάηκαν από τις φωτιές περίπου 7.500 έως 10.600 σεκόγιες.

Καλιφόρνια: Τυλίγουν με κουβέρτα πυρόσβεσης το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου (Βίντεο - Φωτό)