Κάτοικος του Μέριλαντ στις ΗΠΑ είχε την έμπνευση να προσπαθήσει μόνος του να διώξει τα φίδια από το σπίτι του, αλλά κατέληξε να το κάψει.

Το σπίτι των σχεδόν 929 τετραγωνικών στο Ντίκερσον του Μέριλαντ τυλίχθηκε στις φλόγες στις 23 Νοεμβρίου, όταν ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να προσπαθήσει να διώξει με καπνό τα φίδια. Ένα διαχρονικό πρόβλημα, που αντιμετώπιζε και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της οικίας.

Έτσι, χρησιμοποίησε κάρβουνα για να δημιουργήσει καπνό. Όμως, τα τοποθέτησε πολύ κοντά σε εύφλεκτα υλικά, με αποτέλεσμα να βάλει φωτιά στο σπίτι, εξήγησε στο CNN ο Πιτ Πάιριντζερ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην κομητεία Μοντγκόμερι.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το υπόγειο και γρήγορα εξαπλώθηκε στους άλλους ορόφους, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες στο σπίτι σύμφωνα με το WJLA. Ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κανείς στην οικία, ενώ γείτονας που περνούσε είδη τον καπνό και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Χρειάστηκαν 75 πυροσβέστες και αρκετές ώρες προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Οι ζημιές που προκλήθηκαν ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια, δήλωσε ο Πάιριντζερ. Το σπίτι είχε αγοραστεί πρόσφατα, έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία.

Η Πυροσβεστική χαρακτήρισε ατύχημα το περιστατικό, καθώς δεν υπήρξαν αποδείξεις ή πρόθεση για την πρόκληση της πυρκαγιάς. Όμως, με αφορμή αυτό το συμβάν, ο Πάιριντζερ συμβούλευσε τους πολίτες να απευθύνονται σε επαγγελματίες σε περίπτωση που έχουν πρόβλημα με «εισβολείς» στο σπίτι τους. Όσο για τα φίδια στη συγκεκριμένη οικία, είναι άγνωστο το τι απέγιναν.

ΗΠΑ: Έκαψε το σπίτι του στην προσπάθεια να διώξει φίδια