Παρανάλωμα του πυρός έγιναν ημιυπαίθριες εγκαταστάσεις αποθήκευσης επεξεργασμένης πρώτης ύλης για ζωοτροφές στην περιοχή της Τραπεζοντής Δ. Σπάρτης, από πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 27/1.

Άμεσα στο σημείο, που βρίσκεται πλησίον της Εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, αποτελούμενες από 16 άνδρες με 8 οχήματα που ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο διοικητής της ΠΥ Σπάρτης, Αντιπύραρχος Διαμαντής Τσολομίτης και ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας, Αντιπύραρχος Χρήστος Νικολέτος.

Ύστερα από αρκετές ώρες δύσκολων προσπαθειών, καθώς το έργο της πυρόσβεσης δυσχέραναν τα εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά και η πτώση της στέγης του κτιρίου, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί της Πέμπτης. Το πρώτο φως της ημέρας, ωστόσο, κατέδειξε και την έκταση της ζημιάς που θεωρείται ολοκληρωτική. Εκτός από τις πρώτες ύλες που έγιναν στάχτη, ολοσχερής είναι η καταστροφή των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν για χρόνια στην περιοχή. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση και την αποφυγή πιθανών αναζωπυρώσεων.

Οι συνθήκες και τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς διερευνώνται από το αρμόδιο προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης.

lakonikos.gr