Αρχές Αυγούστου φτάνει το πρώτο γκρουπ στην Ελλάδα.

Δεκάδες πυροσβέστες από τη Φινλανδία αναχωρούν για την Ελλάδα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών. Στο ταξίδι συμμετέχουν περίπου 50 πυροσβέστες από τα τακτικά και εθελοντικά πυροσβεστικά τμήματα της σκανδιναβικής χώρας.

Επικεφαλής της φινλανδικής αντιπροσωπείας είναι η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Itä-Uusimaa που βρίσκεται στο Porvoo.

Η πρώτη ομάδα με φινλανδικό προσωπικό διάσωσης θα αναχωρήσει στις αρχές Αυγούστου, λέει η Pelastustoimi, η οποία λειτουργεί υπό το Υπουργείο Εσωτερικών και εκπροσωπεί τις 22 υπηρεσίες διάσωσης της χώρας.

«Συνολικά περίπου 50 φινλανδικές μόνιμες και εθελοντικές πυροσβεστικές δυνάμεις θα μεταβούν στην Ελλάδα σε δύο ομάδες για την καταπολέμηση των πυρκαγιών σε δύσκολες συνθήκες. Το έργο καθοδηγείται από δύο γνώριμα πρόσωπα των κατοίκων της Itä-Uusimaa, τον διευθυντή διάσωσης Peter Johansson και τον αρχηγό της πυροσβεστικής Petri Lyttinen», αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτει:

«Είναι η πρώτη φορά που έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων βοήθεια σε διεθνές επίπεδο, λέει ο Petri Lyttinen … Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την αποστολή, ενώ η Ελλάδα είναι υπεύθυνη, για παράδειγμα, για τη διαμονή και τις προμήθειες … Οι ομάδες δουλεύουν για δύο εβδομάδες. Ο διευθυντής διάσωσης θα ταξιδέψει με την πρώτη ομάδα στην Ελλάδα στις αρχές Αυγούστου. Στα μέσα του μήνα, σειρά έχει το συνεργείο αντικατάστασης … Η έντονη ζέστη έχει επηρεάσει σχεδόν όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Μπορεί να είναι έως και 40 βαθμούς στην Ελλάδα και το έδαφος είναι επίσης διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει στη Φινλανδία. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις».

newsbreak.gr