Πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε καραόκι μπαρ στη Μπιν Ντιόνγκ, κοντά στην Πόλη Χο Τσι Μινχ, στο νότιο Βιετνάμ.

Αυτό δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι άλλοι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Σωστικά συνεργεία βρίσκονται επιτόπου και αναζητούν θύματα. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει προσδιοριστεί και διενεργείται έρευνα», είπε ο αξιωματούχος Νγκουέν Ταν Χαμ.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε τον 2ο και τον 3ο όροφο του κτιρίου τεσσάρων επιπέδων, παγιδεύοντας πελάτες και μέλη του προσωπικού στο εσωτερικό, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

«Πολλοί άνθρωποι μπόρεσαν να σωθούν βγαίνοντας από την κεντρική είσοδο, όμως πολλοί άλλοι πήδηξαν από ορόφους, με αποτέλεσμα να σπάσουν άκρα», είπε αυτόπτης μάρτυρας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο VNExpress.

Πρόκειται για τη φονικότερη πυρκαγιά στο Βιετνάμ έπειτα από εκείνη σε πολυκατοικία στην Πόλη Χο Τσι Μινχ το 2018 με 13 νεκρούς.

Παρόμοια τραγωδία (13 νεκροί) είχε εκτυλιχτεί το 2016 σε καραόκι μπαρ στην πρωτεύουσα Ανόι. Είχε ωθήσει τις αρχές να αρχίσουν επιθεωρήσεις των νυχτερινών κέντρων λόγω των υποψιών ότι αψηφούσαν βασικούς κανόνες ασφαλείας, ειδικά της πυρασφάλειας.

Τον Αύγουστο, τρεις πυροσβέστες πέθαναν προσπαθώντας να σβήσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε καραόκι μπαρ στο Ανόι.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ