Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια της νέας στέγης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου, στην Πλαγιά. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιάκωβο, ο οποίος έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων μαζί με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, τον Βουλευτή του Νομού μας, Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πλαγιάς, Κυριάκο Πετρέλλη. Νωρίτερα είχαν απονεμηθεί τιμητικές πλακέτες σε όλους όσοι συνέβαλλαν στην εξασφάλιση του νέου κτιρίου για τους πυροσβέστες.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Αρχηγός του Π.Σ. η Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός σε 24ωρη βάση, από την 1η Μαίου για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος και συνεχάρη τους τοπικούς φορείς και τους πυροσβέστες, οι οποίοι – όπως επεσήμανε – «αποτελούν ασπίδα προστασίας για τον δασικό πλούτο της Λέσβου». Σε ότι αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό, ο κ. Πουρναράς είπε ότι το Αρχηγείο ιεραρχεί τις ανάγκες για να καλύψει τα κενά, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής, Χ. Αθανασίου, ευχαρίστησε τον Αρχηγό για την ταχεία μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου, όπως και την Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης για την διάθεση του κτιρίου στην Πλαγιά. «Συγχαίρω και ευχαριστώ όλους τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για την ταχύτητα και την φιλοτιμία που επιδεικνύουν σε κάθε συμβάν και εύχομαι να μην έχουμε μεγάλες πυρκαγιές από δω και πέρα».

Τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο και την τοπική Διοίκηση της Πυροσβεστικής εξέφρασε και ο Κ. Πετρέλλης, ο οποίος σημείωσε ότι οι κάτοικοι της Πλαγιάς συνέβαλλαν στην εξεύρεση λύσης και στην παραχώρηση χώρου από τις ιδιοκτησίες τους για την στάθμευση των οχημάτων.

nealesvou.gr