Συγκλονίζει η ανακοίνωση της μειοψηφούσας συνδικαλιστικής παράταξης των πυροσβεστών από την οποία αναδεικνύεται από τη μια η αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης απέναντι στο προσωπικό της -ακόμη και τώρα που ο κορονοϊός θερίζει- και από την άλλη τα μικροπολιτικά κριτήρια με τα οποία κινούνται οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας.

Τα μόνα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί ως τώρα από την ηγεσία της Πυροσβεστικής είναι η διακοπή λειτουργίας των Πυροσβεστικών Σχολών και ο πλήρης περιορισμός στην προσέλευση των πολιτών, όμως τα περισσότερα, που πρέπει να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού και έχουν ζητήσει οι συνδικαλιστές της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα.

Συγκεκριμένα, δεν εφαρμόζονται η απολύμανση και η καθαριότητα σε καθημερινή βάση των υπηρεσιών, οι ιατρικοί έλεγχοι στο προσωπικό, η χορήγηση ιατρικών μασκών, γαντιών, αντισηπτικών διαλυμάτων, ατομικών προσωπίδων και σύγχρονων Μέσων Ατομικής Προστασίας. Με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να είναι ουσιαστικά απροστάτευτοι.

Δεν φτάνει όμως αυτό, οι συνδικαλιστές της ανωτέρω παράταξης έχουν να αντιμετωπίσουν και ορισμένους εκπροσώπους συναδέλφων του που λειτουργώντας με επικοινωνιακούς όρους και αποσκοπώντας στον εύκολο εντυπωσιασμό, επιτίθενται στην ΕΑΚΠ και την… καλούν να συμφωνήσει για να δοθούν χρήματα από το ταμείο του σωματείου μας για την αγορά ειδών προστασίας.

Έτσι δεν είναι παράξενο που η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΑΚΠ είχε τον τίτλο: «Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό με ευθύνη του κράτους και ότι των πυροσβεστών»